top of page

4 mei 2021

Op 4 mei 2021 heeft een afvaardiging van het Comité 4 en 5 Maarssen en Tienhoven bloemen gelegd op alle oorlogsgraven in Maarssen, Tienhoven en Oud Zuilen. Later op de dag zijn er kransen gelegd bij het monument in park Goudestein. Onderaan deze pagina vindt u de compilatie van de Nationale Herdenking in Stichtse Vecht, de toespraak van Burgemeester Reinders en een film over de oorlog in Stichtse Vecht uit de archieven van Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen.

De officiële kranslegging bij het monument in park Goudestein. Wethouder Veneklaas legt een krans namens het gemeentebestuur en onze voorzitter legt een krans namens het Verzet, de Veteranen en het Comité 4 en 5 Maarssen en Tienhoven. Helaas zonder publiek. 

Basisschool de Zilvermaan, de school die ons monument heeft geadopteerd, legt een bloemstuk bij het monument in Park Goudestein

Om 20.00 uur stonden onze Veteranen in park Goudestein 2 minuten stil voor alle oorlogsslachtoffers, die voor onze vrijheid het leven hebben gegeven tijdens de Tweede Wereld Oorlog en de tijd daarna. 

Hieronder de compilatie gemaakt door VAR nieuwsblad en RTV Stichtse Vecht over de kransleggingen op 4 mei 2021 in Stichtse Vecht, de toespraak van burgermeester Reinders en een bijdrage uit het archief van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen over de oorlog in onze gemeente.

bottom of page